Nu se stie deocamdata data exacta la care Hedi Slimane isi va incepe mandatul in fruntea acestei marci ale carei vanzari continua sa creasca (+31,4% anul trecut).

"Va fi noul director al Yves Saint Laurent", iar "contractul a fost semnat de ambele parti', au declarat surse pentru AFP, precizand ca totul va deveni oficial la Saptamana modei de la Paris (28 februarie - 7 martie).

Grupul PPR, de care apartine casa de moda, nu a facut deocamdata niciun comentariu asupra acestui subiect.

Cine este Hedi Slimane

In varsta de 43 de ani, Hedi Slimane, de origine italiano-tunisiana, a devenit rapid celebru la sfarsitul anilor 1990, revolutionand moda masculina prin propunerea unei siluete androgine si ultra-moderne, cu celebrele sale costume negre si stramte. Copiat frecvent de marcile de prêt-à-porter, peste tot in lume, Slimane este cel care a propus pantalonii stramti, care au devenit foarte populari, mai ales in randul femeilor.

Insarcinat cu colectiile masculine ale Dior intre 2000 si 2007, Slimane a facut din Dior Homme o marca de referinta.
Slimane nu a creat niciodata colectii feminine. Insa beneficiaza de admiratia "vechii garde" la Saint-Laurent, scrie cotidianul specializat Women's Wear Daily, printre acestia numarandu-se cofondatorul Pierre Bergé si fosta muza a celebrului creator decedat in 2008, Betty Catroux.

Considerat unul dintre cei mai talentati creatori ai generatiei sale, Hedi Slimane se intoarce astfel la prestigioasa casa unde si-a facut debutul. Dupa ce s-a ocupat din 1997, de colectiile masculine ale casei Yves Saint-Laurent, el a parasit marca, in plina ascensiune, la inceputul lui 2000, dupa ce aceasta a fost cumparata de Gucci, iar conducerea artistica a fost preluata de Tom Ford.

In timpul celor sapte ani petrecuti la Dior, Slimane, care a studiat limbile clasice, a fost asaltat de propuneri de toate tipurile. De cand a plecat de la Dior, Slimane s-a instalat la Los Angeles si s-a consacrat fotografiei, mai ales celei alb-negru, fiind pasionat si de imortalizarea concertelor rock.

Citeste si:

Capitolul la care cea mai puternica femeie din lume inca da gres