Englezii si Anglia se pregatesc pentru cea mai importanta lansare de masina din istoria acestui popor. Cel putin asta se intelege din ce a declarat intr-o conferinta de presa Torsten Muller-Otvos, CEO Rolls Royce.

Pe 5 martie, la Geneva, vom vedea o limuzina ultraputernica. Pana acum au fost cateva imagini spion, insa nimic serios, nici macar despre identitatea autoturismului ca marca si cu atat mai putin ca model.  

Wraith este numele ultramasinii din toate punctele de vedere.

Seful Rolls Royce a spus ca "trebuie sa ne asteptam la designul absolut, la performante dramatice si la cea mai puternica masina pe care a stat vreodata emblema Spirit of Ecstasy". El a continuat cu superlativele in cel mai agresiv mod: "Vom lansa un model care inseamna lux, rafinament si caracter exclusivist. Asta face din Rolls Royce marca suprema de lux in ultimii 108 ani. Asta nu e doar o masina de o eleganta nemaipomenita. Este o masina care are simtul puterii, al stilului si al fascinatiei".  

Wraith a fost numele dat unui model Rolls Royce din 1938.

Noul Wraith va fi un coupe supersport construit pe platforma scurtata a actualului Ghost. Masina este gandita cu suspensii mai tari, frane mai tari si o directie mai agresiva. Motorul va fi tot un V12, de 6.6 litri si de la 600 de cai putere in plus. In saptamanile ramase pana la Salonul Auto de la Geneva, englezii vor publica detalii ale noului Wraith. Pana acum exista doar o singura poza, cea cu silueta siglei in fum. 

In momentul de fata, pe piata sunt disponibile modelele Ghost (din 2010), Phantom 2012 si Phantom Coupe sau Drophead Coupe (decapotabil). Ghost este un model nou, de dimensiuni mai mici si cu un cost moderat – 300.000 - 350.000 euro, varianta cu ampatament extins (17 cm mai lung). Ambele aumotoare V12 de 6,6 litri si 570 de cai putere. Toate modelele Phantom, considerate luxul absolut, au motoare mai mari (6,7 litri), dar nu atat de puternice (460 CP). Preturile sunt cuprinse intre 450.000 si 550.000 euro.