Golf 7 este masina anului 2013. Rezultatul s-a dat acum, odata cu Salonul Auto de la Geneva. Este al doilea model dupa Clio care a castigat de doua ori World Car Of The Year – cea mai importanta competitie pentru masini si un martor relevant pentru piata europeana la sfarsitul anului, cand se compara rezultatele din vanzari. Mai mult, nemtii au luat in fiecare an cand s-a lansat cate o noua generatie Golf unul dintre primele trei locuri in acest concurs. Adica au fost de sapte ori cu Golf pe podium si de doua ori au luat locul I.

Pe locul II a iesit “hibridul”de productie Toyota GT-86/Subaru BRZ, la 212 puncte distanta. Locul III, Volvo, a luat numai 189 de puncte cu V40. In finala a fost si o masina produsa in Romania, B-Max. Celelalte 4 candidate la World Car Of The Year 2013 au fost Hyundai i30, Mercedes A Klasse, Renault Clio si Peugeot 208.

Preselectia pentru finala a inceput in toamna lui 2012 si juriul (presa) a inscris intre 30 si 30 de masini. Romania are un jurnalist pe lista celor care decid masina anului. Numarul de reprezentanti in juriu este direct proportional cu dezvoltarea pietei auto in fiecare tara europeana.