How to Web Startup Spotlight a selectat cele 32 de startup-uri in tehnologie care vor participa intre 25 si 27 noiembrie in program. Acestea vor avea ocazia sa discute cu peste 50 de mentori cunoscuti din industrie, sa incheie investitii si parteneriate de distributie, sa concureze pentru premii in valoare totala de 20.000 USD.

32 de startup-uri in tehnologie din Bulgaria, Croatia, Grecia, Lituania, Moldova, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria vor participa anul acesta la How to Web Startup Spotlight. Acestea dezvolta produse cu potential la scara globala in domenii precum software, hardware, Internet of Things, mobile, fintech sau medtech. Finalistii au fost selectionati de un juriu de specialitate, avand in vedere criterii precum experienta echipei, dimensiunea pietei si tendintele actuale, validarea utilizatorilor, cresterea initiala, costul de achizitie, scalabilitatea si fezabilitatea afacerii.

Cine sunt finalistii How to Web Startup Spotlight

1. BatSuite (Slovacia): smartwatch si aplicatie mobila care ajuta persoanele cu deficiente de vedere sa se orienteze mai usor.

2. BranchTrack (Letonia): instrument de training online in domeniul vanzarilor si alte arii conexe care te ajuta sa parcurgi toate etapele unui proces real de vanzare in cadrul unei simulari.

3. Catwalk15 (Romania): aplicatie mobila care ajuta utilizatorii sa primeasca sfaturi vestimentare si sa se inspire.

4. Crowdio (Bulgaria): web chat online global care ajuta companiile sa isi creasca vanzarile pe Internet prin convertirea prospectilor in consumatori reali.

5. EDM Designer (Ungaria): editor de e-mail responsiv cu ajutorul caruia utilizatorii pot crea template-uri HTML in cateva minute.

6. Fentury (Moldova): aplicatie mobila care te ajuta sa-ti analizezi, planifici si economisesti resursele materiale oricand si oriunde te-ai afla.

7. FireVibes (Romania): player portabil care acompaniaza dispozitivul utilizatorului (telefon, laptop) fara a necesita un amplificator extern pentru castile profesionale.

8. FreeWiFi (Romania): platforma prin care companiile care ofera conexiune WiFi publica pot sa obtina informatii despre clienti si sa creeze campanii de mobile marketing targetate.

9. GameGif (Romania): aplicatie mobila care le arata utilizatorilor un video de 7 secunde cu secvente din joc pentru ca acestia sa poata decide in cunostinta de cauza daca vor sa il descarce.

10. Gaming Battle Grounds (Bulgaria): platforma de eSport care aduce impreuna pasionatii de jocuri si ii ajuta sa creeze competitii online.

11. Gigalize (Grecia): platforma online unde membrii comunitatii pot crea si sustine campanii pentru a aduce artistii favoriti la ei in oras.

12. Grajdanite (Bulgaria): aplicatie mobila care monitorizeaza traficul rutier, trimite notificari utilizatorilor si le permite sa raporteze situatiile in care legea este incalcata.

13. InnerTrends (Romania): solutie de web analitics care ajuta aplicatiile web si site-urile de e-commerce sa monitorizeze activitatea clientilor

14. Jaboo (Romania): un set de bratari inteligente care accelereaza si imbunatatesc tehnica sportivilor prin masurarea vitezei, a fortei sau a caracteristicilor antrenamentelor.

15. Lighty (Romania): primul proiector mobil inteligent care are capacitati robotice: miscare panoramica, conectivitate wireless si control al vocii.

16. Melissa Climate (Bulgaria): o aplicatie mobila care te ajuta sa economisesti energie si bani prin controlarea functiilor aerului conditionat de la distanta.

17. Monday (Romania): platforma B2B care ajuta clinicile de nutritie si salile de fitness sa integreze tehnologia in produsele si serviciile pe care le ofera, sa isi imbunatateasca modul de comunicare cu clientii, crescandu-si astfel vanzarile.

18. MyTeleTouch (Bulgaria): telecomanda universala pentru televizoare inteligente, console de joc, calculatoare si boxe.

19. Onyx Beacon (Romania): ajuta companiile sa dezvolte aplicatii mobile pentru retail si evenimente, adapate la context.

20. PKRM (Polonia): platforma de servicii localizate bazata pe o tehnologie patentata de identificare a telefoanelor mobile.

21. Retargeting.biz (Romania): software de retargeting care ajuta companiile din industria e-commerce sa interactioneze rapid cu utilizatorii interesati e produsele online.

22. SafeDrive (Romania): aplicatie mobila care imbunatateste siguranta traficului rasplatind soferii care nu utilizeaza telefonul la volan cu puncte care pot fi apoi convertite in produse si servicii in reteaua de companii partenere.

23. Scooterson (Romania): primul scuter inteligent care se conecteaza la dispozitivele mobile pentru a afisa viteza, bateria si alte date statistice pe care le incarca in cloud si care pot fi share-uite cu prietenii.

24. Seeds Unified (Romania): platforma integrata pentru realizarea de chestionare, adresata celor care gestioneaza un volum mare de date.

25. SpringTab (Ungaria): platforma digitala pentru publicarea de continut personalizat in mod automat.

26. Sybrillo (Ungaria): dispozitiv rezistent la apa care ajuta utilizatorii sa foloseasca filmarile la rezolutie buna ale camerelor GoPro, le ofera control remote, stabilizare si optiuni de control al miscarii.

27. Symme3D (Romania): platforma Delta multifunctionala pentru imprimare 3D, PCB miling si inscriptionare cu laser.

28. Tickey (Bulgaria): aplicatie de ticketing pentru transportul urban care ajuta utilizatorii sa plateasca biletele prin smartphone si foloseste tehnologie iBeacon pentru a localiza vehiculele in care se afla.

29. TinTag (Romania): dispozitiv reincarcabil de tracking care ajuta utilizatorii sa isi gaseasca obiectele sau animalele de companie mai usor.

30. Tourgent (Croatia): software de gestiune a afacerilor pentru companiilor de transport auto de calatori.

31. Transit Art (Polonia): platforma care ajuta companiile de transport sa vizualizeze usor informatiile despre calatori prin intermediul site-urilor si al aplicatiilor mobile.

32. Wyze (Ungaria): aplicatie web care ofera utilizatorilor o centralizare automata a fondurilor prin agregarea datelor din mai multe conturi bancare.

How to Web Startup Spotlight va debuta miercuri, 25 noiembrie, cu o sesiune de pitching in urma careia juriul va selectiona cele 8 echipe care vor prezenta pe scena principala a conferintei. Ulterior, echipele vor participa la workshop-urile si evenimentele dedicate care se vor desfasura la TechHub Bucharest.

Pe 26 si 27 noiembrie, finalistii Startup Spotlight vor participa la How to Web Conference 2015, vor discuta in mod direct cu potentiali investitori si parteneri comerciali, isi vor prezenta produsul in fata audientei, pe una dintre cele doua scene ale conferintei, si vor concura pentru premiile in valoare totala de 20.000 USD oferite de IXIA, partener principal al programului.

Startup Spotlight se desfasoara in paralel cu How to Web Conference 2015, cel mai important eveniment dedicat inovatiei in tehnologie si antreprenoriatului din Europa de Sud-Est.