Ercilia Stanciany a reusit sa supravietuiasca vietii pe strada in orasul Vitoria, Brazilia. A abandonat scoala la varsta de 10 ani, dupa ce tatal sau i-a interzis sa mai mearga la cursuri. Nu a durat mult pana cand parintele a parasit-o, lasandu-o pe strazi, acolo unde si-a petrecut urmatorii 20 de ani din viata. A dus o existenta precara, traind de pe o zi pe alta, incercand sa-si procure haine din gunoaie si din mila trecatorilor.

In 2010 insa norocul i-a suras. Pe cand cauta in gunoaie, a dat cu nasul de o reclama referitoare la un curs seral gratuit, adresat adultilor care voiau sa-si termine studiile. S-a gandit ca scoala era singura solutie de a scapa din infernul in care traia. S-a inscris la ore si a inceput sa invete din cartile gasite prin gunoaie. Citea toate manualele ori cartile de literatura pe care altii le aruncau, relateaza Daily Mail.

A absolvit astfel lectiile serale, iar mai tarziu si-a facut curaj pentru admiterea la facultate. Si-a continuat studiile cu un curs universitar pentru incepatori, folosind tot materiale imprumutate sau folosite de altii.

In martie anul acesta, Ercilia a aflat ca a fost acceptata la Universitatea Federala din Espirito Santo, una dintre cele mai mari institutii de invatamant superior din Brazilia. Din aceasta toamna studiaza istoria artelor.

“Am plans cand am auzit vestea cea mare. Cand m-am dus sa ma inscriu la universitate, nu ma puteam opri din tremurat”, le-a spus Ercilia jurnalistilor de la Globo G1.

“Tatal meu obisnuia sa spuna ca nu ma va lasa niciodata sa merg la scoala, ca locul meu nu era acolo si ca nu voi fi niciodata nimic in viata. Daca m-ar putea vedea acum...”, a adaugat tanara.

Ercilia este acum un model pentru toti tinerii abandonati, care au crescut pe strazi, departe de afectiunea si siguranta unei familii si care s-au pierdut pe parcurs, crezand ca nu au prea multe sanse sa reuseasca in viata.