Nu reprezinta nimic iesit din comun. Doar un cer albastru cu cativa nori si un deal cu iarba verde.

Cel care a facut fotografia, in 1996, se ducea in vizita la prietena lui intr-o zona viticola din California. S-a oprit si a surprins pe aparatul de fotografiat imaginea care avea sa devina emblema Windows, denumita “Bliss” (fericire, extaz).

“Exista o perioada pe la mijlocul iernii, in ianuarie, cand in aceasta zona ploua foarte mult. Iarba capata o culoare de verde crud si stralucitor. Furtunile vin si pleaca si lasa in urma ploi si nori. Conducand, am vazut acest cer minunat si iarba stralucind dupa ce tocmai trecuse o furtuna. Si mi-am zis ca acest peisaj merita sa fie pastrat intr-o fotografie”, a spus Charles O'Rear, cel care a facut fotografia, pentru CNET Australia.

Desi multi cred ca fotografia a fost lucrata in Photoshop, autorul spune ca este exact asa cum a facut-o el in 1996. O'Rear a urcat, ulterior, fotografia pe platforma Corbis, un serviciu de imagini fondat de Bill Gates in 1989.

“Bliss” a fost apoi cumparata de Microsoft pentru o suma de bani care nu a fost facuta publica. Chiar daca autorul nu poate spune cat a luat pe ea, din cauza unei claze de confidentialitate din contract, este cu siguranta una dintre cele mai scumpe fotografii din lume.

O’Rear nu stie nici acum cum au gasit cei de la Microsoft fotografia lui intre atatea altele pe Corbis, dar isi aminteste ca a primit la un moment dat un mail de la companie, in care il intrebau daca chiar este reala si nu a fost modificata in Photoshop.

De atunci, Charles O'Rear a continuat sa fotografieze locul respectiv in fiecare an. Iata cum arata acum: