Actiunile Facebook au luat un avans de 45% de la inceputul anului pana in prezent. Capitalizarea de piata a companiei a ajuns la 209,7 miliarde dolari. In septembrie, compania a atins pentru prima oara o capitalizare de piata de peste 200 de miliarde dolari, obtinand acest rezultat in mai putin timp decat i-a fost necesar principalului competitor, Google. 

Google si Faceebok domina piata publicitatii online si lupta pentru suprematia pe internet prin aplicatiile si serviciile oferite. 

Google a raportat un venit de 14,36 de miliarde de dolari din publicitate in T2, comparativ cu Facebook, care a obtinut 2,68 de miliarde dolari in aceeasi perioada, potrivit The Wall Street Journal. 

Investitorii de pe Wall Street estimeaza o crestere cu 55% a vanzarilor Facebook pentru trimestrul trei si venituri cu 60% mai mari per actiune. 

Compania detinuta de Mark Zuckerberg a cheltuit miliarde de dolari pentru a cumpara start-up-urile care amenintau pozitia Facebook in social media, inclusiv Instagram si WhatsApp Messenger.