Yahoo! a achizitionat Tumblr pentru 1,1 miliarde de dolari, dar nu doar fondatorul platformei de blogging a fost cel care s-a imbogatit peste noapte. Alaturi de David Karp, in varsta de 26 de ani, si alti membri ai staff-ului au avut de castigat.

Karp, care detine 25% din companie, va primi o suma estimata la 209 milioane de dolari, plus actiuni in Yahoo!. Tanarul, care are deja o avere de 200 de milioane de dolari, nu are planuri prea mari cu banii castigati. Deocamdata, vrea doar sa-si renoveze apartamentul de numai 1,6 milioane de dolari din Brooklyn, pe care il imparte impreuna cu prietena sa.

Dar nici investitorii nu sunt dezavantajati de achizitie. Union Square Ventures si Spark Capital, care au investit fiecare cate 350.000 de dolari in 2007, vor avea acum 198 de milioane de dolari, adica o intoarcere a investitiei de 1.423%.

Ceilalti membri ai staff-ului, 178 la numar, isi vor imparti intre ei 66 milioane de dolari, rezultand o medie de 371.000 de dolari, in functie de momentul investitiei. Astfel, primii 30 de angajati vor primi aproximativ 3,6 milioane fiecare, iar primii zece cate 6,2 milioane.

Cei care s-au angajat mai tarziu vor primi mai putin, dar nici acestia nu se plang. “Nu voi putea sa imi cumpar un iaht sau un elicopter, in urma achizitiei. Dar atata timp cat imi voi administra investitiile bine si nu voi cheltui necugetat, Tumblr a dat familiei mele o plasa de siguranta, iar mie libertatea de a lucra la ce proiect vreau. Si exact asta planuiesc sa fac”, spune Marco Arment pe blogul personal. Arment este director de creatie al Tumblr, pentru care a inceput sa lucreze in 2006.

In timp ce unii dintre membrii de baza ai companiei deplang preluarea acesteia de catre Yahoo!, altii ii incurajeaza, spunandu-le ca le vor “sterge lacrimile cu bancnote de 100 de dolari”.