Estimarile de venituri prezentate de Business Insider au fost oferite de SocialBlade, serviciul de statistica al YouTube, si se plaseaza intre un prag minim si unul maxim, calculate in functie de numarul de vizualizari zilnice, inmultit cu pretul obtinut din publicitate la mia de vizualizari.

In functie de bannerul afisat si de valoarea brandului care isi face reclama, acestea variaza intre 0,6 dolari si un maxim de 5 dolari.

Astfel, pentru utilizatorii care urca pe YouTube unele dintre cele mai vizualizate videoclipuri, aceasta activitate ii poate imbogati, chiar si dupa ce Google isi ia partea sa de 45% din veniturile obtinute din publicitate.

Mai jos va prezentam utilizatorii care au cei mai multi abonati si cele mai multe vizualizari si care, in consecinta, au castigat cei mai multi bani doar urcand videoclipuri pe YouTube:

1. PewDiePie – castiguri anuale intre 825.000 si 8,5 milioane de dolari, dupa plata unei parti de 45% catre YouTube. Canalul are 24 de milioane de abonati si 3,7 miliarde de vizualizari in total.

Felix Arvid Ulf Kjelberg este un comentator de jocuri video din Suedia care a dominat YouTube-ul in ultimul an. Kjelberg, care se inregistreaza jucand diferite jocuri, pe care le comenteaza intr-o maniera hazalie, a doborat mai multe recorduri pe YouYube, ajungand de la 12 milioane de abonati la 20 de milioane in mai putin de jumatate de an. O parte din succesul lui Kjelberg se datoreaza si faptului ca interactioneaza foarte mult cu abonatii sai carora le raspunde la toate intrebarile si a creat si o comunitate a “fratilor” (“bros.”).

2. BluCollection – venituri anuale estimate intre 660.000 si 6,38 milioane de dolari, dupa taierea de 45% care pleaca catre YouTube. Canalul are 628.000 de abonati si 1,38 miliarde de vizualizari in total.

BluCollection este un canal dedicat asamblarii si explicarii modului de folosire pentru diferite jucarii. Utilizatorul care l-a creat si care si-a pastrat anonimatul ofera si note jucariilor si face recenzii.

3. DisneyCollectorBR – venituri anuale estimate intre 500.000 si 5 milioane de dolari. Are 1,05 milioane de abonati si 1,5 miliarde de vizualizari.

La fel ca si BluCollection, DisneyCollectorBR este un canal al unei utilizatoare din Brazilia care posteaza videoclipuri despre modul de asamblare si folosire al jucariilor Disney. Este preferata de copii, de aceea parintii folosesc aceste videoclipuri pentru a-i calma pe cei mici si pentru a le distrage atentia.

4 .Smosh – venituri anuale intre 448.000 si 4,5 milioane de dolari. Canalul are 27,7 milioane de abonati si 4,6 miliarde de vizualizari in total.

Smosh este un duo de comedianti format din Ian Hecox si Anthony Padilla si este una dintre primele senzatii de pe YouTube, devenind celebri prin videoclipurile lor amuzante care parodiaza filme, jocuri video sau cultura pop. Cei doi au creat si o aplicatie pentru telefon prin care isi distribuie prodiile si sunt in discutii cu mai multe televiziuni pentru a-si prezenta comediile in emisiuni TV.

5. SkyDoesMinecraft – venituri anuale cuprinse intre 300.000 si 3 milioane de dolari. Canalul are aproape 9 milioane de abonati si 1,66 miliarde de vizualizari in total.

Adam Dahlberg este un pasionat jucator de Minecraft care posteaza pe YouTube filmulete si comentarii hazlii care ii atrag pe fanii jocului si nu numai.