Informatiile ar putea fi din 2012 si sunt puse la vanzare de hackerul cunoscut ca ''Peace'' pentru trei bitcoini, sau aproximativ 1.860 de dolari.

Cei de la Yahoo! au transmis intr-un comunicat ca fac verificari in acest sens.

''Yahoo! lucreaza intens pentru pastrarea sigurantei utilizatorilor'', a indicat compania in comunicat, adaugand ca ''ii incurajeaza intotdeauna pe utilizatori sa aiba parole puternice si sa foloseasca parole diferite pentru diferite platforme''.

Alan Woodward, expert in securitate cibernetica la Universitatea Surrey din Anglia, a declarat ca priveste situatia cu scepticism. ''Au mai fost cereri in saptamanile trecute despre anumite descarcari de date similare care, insa, s-au dovedit a fi false sau au fost date vechi'', a spus Woodward, adaugand ca expertii incearca sa afle daca scurgerea de informatii este reala sau nu.

Portalul online de tehnologie Motherboard a indicat ca a reusit sa obtina cateva mostre din datele puse la vanzare online si a descoperit ca majoritatea corespundeau unor conturi ale serviciului de posta electronica al Yahoo! dar nu functionau, fiind afisate mesaje care indicau ca acele adrese electronice nu functioneaza sau ca respectivele conturi de utilizator au fost dezactivate sau oprite.