Compania a anunţat că această extindere îi va oferi spaţiu suficient pentru alţi 5.000 de angajaţi. O astfel de creştere ar face ca Facebook să fie una dintre companiile multinaţionale cu un număr mare de angajaţi în Irlanda, alături de Google şi Apple, care au fiecare peste 6.000 de angajaţi, scrie News.ro.

Facebook are mai multe echipe globale şi regionale în trei clădiri de birouri din Dublin, care includ ingineri, jurişti, personal de marketing şi de vânzări.

Investim aici pe termen lung. Această investiţie semnificativă, într-un campus de 14 acri, cu o capacitate de mii de angajaţi suplimentari, demonstrează angajamentul nostru în Irlanda, dorinţa noastră de a ne dezvolta afacerile aici şi de a ne continua contribuţia la economie”, a spus Gareth Lambe, directorul Facebook Ireland.

Ministrul irlandez pentru Afaceri, Heather Humphreys, a declarat că această extindere reprezintă un vot uriaş de încredere în Irlanda, care, datorită impozitelor scăzute, are în jur de unu din 10 locuri de muncă în companii multinaţionale provenite din străinătate.

Facebook angajează români

În această vară, Facebook a publicat pe pagina de Cariere un anunț potrivit căruia caută specialiști români, pe care vrea să-i angajeze la sediul său din Dublin, Irlanda.

“Angajăm Market Specialists pentru piața din România, iar din această poziție vei deveni o voce a comunitații și vei găsi soluții cu impact în lumea reală. Vei face parte din echipa noastră de Market Operations, care este în continuă creștere și care se asigură că platfomele noastre sunt sigure pentru utilizatorii noștri”, informează Facebook, în anunțul postat pe pagina de Cariere.

Potrivit anunțului de angajare, specialiștii IT pe care îi caută compania vor avea un rol cheie în păstrarea securității platformei online. Din această poziție, aceștia vor identifica potențialele abuzuri și vor rezolva probleme de securitate ale conturilor utilizatorilor.

Cei interesați de jobul oferit de Facebook trebuie să fie absolvenți de facultate sau de master, de preferat cu studii în domeniul matematicii sau științelor, și trebuie să aibă o experiență relevantă de cel puțin doi ani. De asemenea, cunoaștințele de Excel și SQL reprezină un avantaj.

Candidații trebuie să aibă abilități de gândire strategică și analitică, să se exprime fluent in engleză și romană, atât scris cât și vorbit, și să fie conectați la comunitatea din România, să-i cunoască cultura și obiceiurile.