Mark Zuckerberg se concentreaza in ultima perioada pe o problema la fel de spinoasa, cel putin in Statele Unite ale Americii.

Potrivit Bloomberg Businessweek, CEO-ul vrea sa se implice in reforma imigratiei si pentru asta a infiintat inclusiv un grup de suport, denumit FWD.  

Dupa un inceput mai greoi, in care propunerile sale nu au fost tocmai bine primite, analistii spun ca acesta ar fi momentul potrivit ca Zuckerberg sa forteze lucrurile, avand in vedere ca guvernul este din nou functional si ca plafonul de indatorare a fost ridicat.

Presedintele Barack Obama isi doreste, de asemenea, ca problema sa fie discutata si a anuntat prin purtatorul de cuvant al Casei Albe ca va incerca sa organizeze un vot in aceasta privinta pana la sfarsitul anului.  

Cel mai bine din aceasta ecuatie ies cei din industria de IT, atat angajatorii, cat si posibilii angajati de peste hotare.

Saptamana viitoare, FWD si alte grupuri de business se vor intalni cu politicienii republicani ca sa discute pe marginea legislatiei si sa incerce punerea in practica a ideilor de reforma pentru imigranti.

Un alt grup ce va fi prezent este condus de Michael Bloomberg, primar al New Yorkului si detinator al grupului de presa Bloomberg.  

Zuckerberg insista pe aceasta problema, pentru ca isi doreste sa aiba in echipa sa imigranti specializati in dezvoltarea produselor IT, un domeniu in care Romania s-a plasat intotdeauna drept o pepiniera de talente. Daca legislatia va trece, procesul de acordare a vizelor pentru angajatii din IT va fi cu mult simplificat.