Google este criticat in mai multe state europene, pentru ca utilizeaza "tehnici agresive de optimizare fiscala" pentru a reduce impozitele platite.  

"In ceea ce priveste Franta, arierate fiscale care vizeaza aceasta companie se ridica la 1,6 miliarde euro", a precizat sursa.  

La inceputul lunii, ministrul de finante, Michel Sapin, a exclus posibilitatea ca Franta sa ajunga la un acord cu Google cu privire la valoarea arieratelor fiscale, asa cum a facut guvernul britanic, precizand ca in cazul Frantei sumele sunt  "mult superioare" sumei de 172 milioane euro prevazut in acordul convenit de autoritatile britanice.  

Luna trecuta, Google a acceptat sa plateasca guvernului britanic 130 de milioane de lire sterline, reprezentand arierate fiscale pentru perioada cuprinsa intre luna ianuarie 2005 si luna iunie 2015, insa suma a fost amplu criticata ca fiind una derizorie.  

Franta, Marea Britanie si alte state se plang de mult timp de modul in care Google, Yahoo! si alte mari companii din industria IT genereaza profituri mari in tarile lor, dar au domiciliul fiscal in tari precum Irlanda, unde impozitele pe companii sunt mult mai mici, transmite Agerpres.