Google News poate fi accesat la adresa news.google.ro sau prin aplicatiile existente pe smartphone cu sisteme Android sau iOS.

Prin intermediul noii versiuni, pot fi urmarite cele mai recente stiri si articole din cele mai importante publicatii si bloguri din tara, iar utilizatorii isi pot personaliza editia cu subiectele de interes. 

In prezent, Google News este disponibil in 28 de limbi, acoperind 45 de tari. 

"In general, Google News isi propune sa promoveze jurnalismul autentic si sa expuna utilizatorii la diverse perspective. Nu exista moderare manuala pentru selectarea importantei unei stiri. Ierarhizarea stirilor este determinata de mai multi factori, printre care: prospetimea continutului, diversitatea continutului, continutul textual bogat si originalitatea continutului", anunta compania.

Pentru a fi incluse in Google News, publicatiile trebuie sa indeplineasca cerintele prezentate in Centrul de ajutor, iar cei care se incadreaza pot solicita direct includerea accesand Google News Publisher Center. 

Originile Google News dateaza din vremea atentatelor asupra Turnurilor Gemene, din 11 septembrie 2001, cand inginerii gigantului online si-au dat seama de lipsa de informatii pentru utilizatorii care tastau cuvintele cheie 'World Trade Center'.