Reteaua de socializare Facebook a cumparat Instagram in 2012 cu aproximativ un miliard de dolari si, intre timp, a dezvoltat-o rapid. In ultimii doi ani, numarul de utilizatori Instagram s-a dublat, adaugand 100 de milioane de noi utilizatori la fiecare noua luni.

Peste 80% dintre utilizatori sunt din afara SUA si in medie peste 95 de milioane de fotografii si fisiere video sunt schimbate zilnic pe Instagram.

Ritmul de crestere al Instagram este mult superior celui inregistrat de rivalii sai, in special de Twitter Inc, a carui baza de utilizatori stagneaza la aproximativ 300 de milioane. De asemenea, un alt competitor, Snapchat, a depasit pragul de 100 de milioane de utilizatori.

Firma de cercetare eMarketer prognozeaza ca veniturile din publicitate ale Instagram vor ajunge la 1,53 miliarde de dolari in acest an pentru ca in 2018 sa treaca de 5 miliarde de dolari. Analistii sunt de parere ca rezultatele financiare ale Facebook au inceput sa beneficieze de pe urma contributiei Instagram, chiar daca reteaua de socializare nu ofera detalii cu privire la acest lucru.