Rockstar este divizia Take Two Interactive care scoate jocul Grand Theft Auto. In 24 de ore de la lansare se vandusera deja aproape 15 milioane de copii "GTA V", care inseamna venituri de 800 mil. $.

Dupa 3 zile s-a trecut deja de 1 mld. $. Si jocul nu s-a lansat inca pe doua piete foarte importante de gaming: Brazilia si Japonia.

"GTA V" a costat 300 mil. $, iar o copie e intre 50 si 60$ in functie de vouchere sau oferte.

Primul "Grand Theft Auto" a iesit in 1997 si de atunci s-a vandut in 130 mil. exemplare in toata lumea, pe toate consolele - PC / Playstation 1,2 si 3 / Xbox / Nintendo Game Boy Color, Advance si DS. Primul a rulat chiar sub DOS (sistemul de operare complet diferit de Windows).

GTA este unul dintre cele mai violente jocuri electronice. Jucatorii devin asasini ca sa indeplineasca misiuni si trebuie sa urce pozitii in lumea subterana. De cand s-a lansat jocul, producatorii jocului, cei ai consolelor de joc si distribuitorii au fost dati de multe ori in judecata pentru crime si infractiuni in viata reala, inspirate din Grand Theft Auto.

Au fost procese de sute de milioane de dolari. Unele versiuni au avut scenarii cu razboaie de strada si conflicte intre comunitati si etnii. In alte parti din joc sau in pachete speciale apar probleme cu traficul de droguri, condusul cu alcool in sange sau nuditatea.

Grand Theft Auto este insa unul dintre jocurile care a fost la fiecare lansare cu un pas in fata tuturor la grafica si realism. A luat cele mai multe premii pentru design si pentru creativitate 3D/HD. Este in mai multe Top 5 pentru fiecare consola si are 10 recorduri in Guiness Book numai pentru versiunea din 2008.

Masinile de serie care consuma cat un bec de bucatarie si de ce e Toyota peste Honda. Duminica la promotor, de la 10.00 pe Sport.ro.