În prezent, Microsoft are o capitalizare de circa 746,4 miliarde de dolari, fiind a patra cea mai valoroasă compane de pe piaţa americană după Apple (924,9 miliarde dolari), Amazon.com (770,2 miliarde dolari) şi Alphabet, compania mamă a Google (752,1 miliarde dolari), scrie News.ro.

Acţiunile Microsoft au crescut cu aproape 45% în ultimele 12 luni, au depăşit în mod repetat recorduri şi au eclipsat avansul de 15,5% al indicelui S&P 500, dar ar avea nevoie de o creştere cu încă o treime pentru a atinge pragul de 1.000 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, Morgan Stanley consideră că acest lucru este posibil în următorul an, în special datorită diviziei de cloud computing Azure.

Scenarul de bază al băncii americane pentru acţiunile Microsoft este că acestea vor creşte cu 33% în următoarele 12 luni, prin care vor atinge un nivel de 130 de dolari pe unitate şi o capitalizare de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari.

Scenariul conservator al Morgan Stanley este ca acţiunile Microsoft să scadă cu o treime în aceeaşi perioadă, în timp ce scenariul optimist este o creştere de 60% a titlurilor în acelaşi interval.

Motoarele veniturilor, care includ Azure, centrul de date, Office 365 şi integrarea LinkedIn ar trebui să determine o creştere durabilă, cu un ritm de două cifre, a veniturilor, în următorii trei ani”, se arată într-o notă a Morgan Stanley adresată clienţilor.

Nicio companie americană nu a ajuns la o capitalizare bursieră de 1.000 de miliarde de dolari, dar acest prag ar putea fi depăşit de mai multe ori în următorul an, potrivit analiştilor.

Apple ar avea nevoie de o creştere de circa 8% pentru a depăşi acest prag, pornind de la cotaţiile înregistrate în această săptămână.

Amazon.com ar putea la rândul ei să treacă de pragul unei capitalizări de 1.000 de miliarde de dolari. Morgan Stanley a sugerat în noiembrie că acest lucru este posibil.