Pocket a fost cunoscut la inceputuri sub numele Read it Later si era o extensie care permitea utilizatorilor de Firefox sau Chrome sa salveze diverse articole, pe care acestia le considerau interesante, pentru a le putea citi mai tarziu.

Read it Later a evoluat in Pocket si s-a transformat dintr-o extensie de browser intr-un serviciu complet, care include aplicatii pentru toate platformele importante, fiind deosebit de util pe dispozitivele mobile.

Pocket nu salveaza doar link-uri catre articole, precum un serviciu de bookmarking, ci intreg continutul. Astfel, utilizatorul poate citi articolele salvate in Pocket si atunci cand nu are acces la internet.

In ultimii ani, Pocket a atras investitii de peste 14 milioane de dolari si a dezvoltat un model de business in care monetizarea se face prin promovarea de articole. In plus, Pocket a devenit un instrument care descopera si recomanda articole interesante utilizatorilor, pe baza preferintelor aratate de acestia de-a lungul utilizarii serviciului.

Cu cei peste 10 milioane de utilizatori lunari pe care ii are, Pocket este pentru Mozilla o poarta catre zona de mobile, acolo unde compania nu a reusit sa atraga un numar important de utilizatori cu produsele sale.

Pocket, cu echipa sa formata din 25 de oameni, va continua sa functioneze independent. Cele doua companii nu au comunicat detaliile financiare ale achizitiei.