Oracle va plati 109 dolari pentru fiecare actiune NetSuite, o prima de 19% fata de pretul inregistrat miercuri seara de actiunile NetSuite, prima companie care a oferit servicii de tip cloud computing.

"Aplicatiile cloud ale Oracle si NetSuite sunt complementare si vor coexista pentru totdeauna pe piata. Intentionam sa investim puternic in ambele produse, dezvoltare si distributie", a declarat directorul general de la Oracle, Mark Hurd.

Tranzactia ar urma sa se incheie in 2016, in functie de obtinerea aprobarilor necesare din partea autoritatilor de reglementare si a actionarilor NetSuite.

Oracle are birouri in 145 de tari si 130.000 de angajati. In anul fiscal 2015, incheiat la 31 mai 2016, Oracle a inregistrat venituri de 38,2 miliarde dolari, conform standardelor financiare GAAP.

Subsidiara Oracle Romania are in prezent 4.200 de angajati si este a doua ca marime din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), dupa cea din Marea Britanie.

La nivel global, Oracle Romania este a 5-a subsidiara a companiei americane, ca numar de angajati, dupa cele din SUA, India, China si Marea Britanie. Oracle Romania a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de peste 700 milioane lei.