In trimestrul al treilea al anului trecut, Twitter a inregistrat venituri de 82,3 milioane de dolari si pierderi de 21,6 milioane de dolari.  La noua luni, veniturile au crescut de doua ori fata de perioada similara a anului trecut, la 422,2 milioane de dolari, in timp ce pierderile au ajuns la 133,8 milioane de dolari, de la 70,7 milioane de dolari in ianuarie-septembrie 2012.

Numarul de utilizatori lunari a avansat de la 218 milioane in iunie la 232 milioane in septembrie, scrie cotidianul Financial Times. 

Twitter a continuat sa faca angajari intr-un ritm rapid, cu o crestere de 87% a personalului fata de anul trecut, la 2.300 angajati cu norma intreaga. 

Compania a ales New York Stock Exchange pentru listare, in detrimentul pietei rivale Nasdaq.

Raportul financiar ofera investitorilor noi date privind situatia companiei, inaintea celei mai asteptate listari pe piata americana dupa cea a Facebook. Twitter se afla in primele faze ale dezvoltarii afacerilor de publicitate si se confrunta cu o competitie mai ridicata pe segmentul retelelor de socializare. 

"Pe termen scurt vom vedea o crestere foarte rapida a companiei. Inainte de a deveni profitabila, trebuie sa investeasca inca mult in propria infrastructura si in viitorul platformei", a declarat Robert Peck, analist la SunTrust Robinson Humphrey.