Tumblr, cu sediul central in New York, va continua sa gazduiasca cele peste 108 milioane de bloguri, iar directorul general fondator al companiei, David Karp, in varsta de 26 de ani, va raspunde in continuare de site, se arata intr-un comunicat al Yahoo!

Mayer mizeaza ca Tumblr va contribui la cresterea atractivitatii Yahoo! pe piata publicitatii online, pe care concureaza cu Google si Facebook.  Pretul care va fi platit, de aproximativ o cincime din numerarul de 5,4 miliarde de dolari de care dispune Yahoo!, scoate in evidenta importanta data de Mayer planului de relansare a companiei, considera Zachary Reiss-Davis, analist la Forrester Research. 

"Este o miscare agresiva. Ei spun, unde este viitorul grup de oameni care vor petrece multe ore pe saptamana pe proprietatile Yahoo!? Este un pariu mare ca acestia vor fi utilizatorii Tumblr", a spus Reiss-Davis intr-un interviu. 

Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in a doua jumatate a lui 2013, se arata in comunicatul Yahoo!. 

Fondata de Karp in 2007, Tumblr a ajuns la peste 13 miliarde de utilizatori la nivel mondial, in ultima luna. Site-ul ofera un serviciu gratuit pentru publicarea de bloguri pe web si pe aparatele mobile, precum si functii de partajare de fotografii si continut pe retelele sociale. 

Tranzactia il transforma pe Karp in miliardar, dupa ce a fondat compania cu banii si experienta dobandita in functia de consultant software pentru site-ul UrbanBaby.

Cine este David Karp

David Karp si-a pornit propria afacere la doar 11 ani si nu era vorba de un stand cu limonada. Asemenea altor oameni de succes, fondatorul platformei Tumblr a renuntat la studii pentru a se dedica afacerii care avea sa il faca multimilionar in dolari.

Cu ani inainte sa poata avea un permis de conducere sau sa aiba dreptul de a bea intr-un bar, David Karp a inceput sa proiecteze site-uri web. In 2007, la varsta de 21 de ani, acesta a fondat Tumblr, cunoscuta platforma de blogging si retea de socializare.  

"Eram foarte responsabil in copilarie, in momentul in care am inceput sa lucrez pentru diversi clienti si sa dezvolt diferite proiecte. Am reusit sa creez niste site-uri de succes, asa ca oamenii au trecut peste faptul ca aveam o varsta atat de frageda", isi aminteste Karp.

"Chiar si numai ideea ca un copil de 13 ani sa semneze un contract si sa ceara o factura pentru produsele pe care le ofera, mi se parea inspaimantatoare. Au fost momente cand il puneam pe tatal meu sa dea telefon si sa pretinda ca as fi eu, pentru ca imi dadeam seama ca vocea mea suna ca cea a unui copil", recunoaste Karp.  

Ca alti titani ai industriei de IT, Karp a renuntat la scoala pentru a se dedica afacerii sale. Acesta a fost educat acasa pana la varsta de 15 ani si a decis sa nu mai urmeze si liceul. Mama si tatal sau, o profesoara de stiinte si un compozitor din Manhattan, i-au sustinut in totalitate decizia.  

"Eram pus in fata acestei oportunitati interesante de a face exact ceea ce imi place, asa ca sa raman la scoala si sa acumulez cunostinte in continuare mi se parea fara sens", povesteste tanarul. Cu toate astea, David Karp spune ca nu sfatuieste pe nimeni sa renunte la scoala si ca i-ar placea ca intr-o buna zi sa isi reia cursurile.