Ken Goldman a precizat ca a fost creata o comisie care sa analizeze alternativele la optiunea renuntarii la activitatile de baza si una din aceste alternative este vanzarea rapida a unor active secundare.

Goldman a apreciat ca licentele, activele imobiliare si alte active “non-core” sunt de vanzare, adaugand ca in ultimii trei ani Yahoo a vandut sau inchiriat licente in valoare de peste 600 milioane de dolari.

Yahoo! se confrunta cu presiuni crescute din partea actionarilor si investitorilor pentru a vinde operatiunile de baza, iar in ultimele saptamani in media au aparut informatii potrivit carora Time Inc si Verizon Communications Inc se numara printre potentialii cumparatori.

Yahoo! a fost infiintat in 1994 si in prezent este unul din gigantii Internetului cu aproximativ 11.000 de angajati la nivel mondial. Marissa Mayer, numita in fruntea Yahoo! in vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, a anuntat luna trecuta un plan de reducere a costurilor care include concedierea a 15% dintre angajati la nivel mondial precum si renuntarea la mai multe active.