"Sunt peste 6,7 milioane de utilizatori unici, dar, daca ii adaugam si pe cei de pe mobile, cu siguranta sunt peste 7 milioane din cei 9 milioane cati sunt pe internet, in Romania, intr-o luna. Iar ca numar de canale cam 15% din romanii care sunt pe YouTube au si un canal. Asta inseamna ca peste un milion de canale romanesti avem pe YouTube in momentul acesta", a explicat Florin Pravai. 

Potrivit lui Pravai, aceasta este o cifra mare, "sensibil mai buna" fata de alte tari din regiune.

YouTube incepe sa devina un business pentru creatorii de continut din Romania.

"Ei au inceput sa aiba tot felul de proiecte interesante cu advertiserii. Sunt foarte creativi", a spus Florin Pravai.  El a facut referire si la faptul ca unii dintre cei mai populari vloggeri din Romania - Mikey Hash, Mihai Zmenta, Tequila, Anne Marie Chelaru, Laura Musuroaea, Sector7 si Tudi Popa - au lansat impreuna, luni seara, un nou proiect - melodia "O facem pentru voi", alaturi de Marius Moga. Videoclipul piesei poate fi vizualizat pe YouTube. 

"Aceasta melodie este o initiativa a lor. Sunt foarte creativi, fac lucruri in premiera, chiar mondiala uneori si noi suntem incantati sa colaboram cu ei", a mai spus Florin Pravai. 

Totusi, pentru a avea un si mai mare succes pe platforma YouTube, nu doar in Romania, ci si in regiune si la nivel international, vloggerii romani trebuie sa produca continut in limba engleza.

"Probabil continutul facut in limba engleza poate sa le ofere un acces la un numar mult mai mare de vizitatori", a precizat Pravai. 

Platforma online YouTube are in prezent peste un miliard de utilizatori unici. In fiecare zi, sunt vizionate sute de milioane de ore pe YouTube si sunt generate miliarde de vizionari, iar numarul de ore urmarite lunar pe YouTube creste cu 50% in fiecare an, conform statisticilor prezentate pe youtube.com. 

In fiecare minut, pe YouTube sunt incarcate 300 de ore de continut video, iar aproximativ 60% dintre vizionarile unui creator provin din alte tari decat tara sa de origine. 

Jumatate dintre vizionarile YouTube sunt pe dispozitive mobile, iar venitul obtinut din anunturi mobile pe YouTube creste cu peste 100% in fiecare an.  Site-ul YouTube este disponibil in 75 de tari si localizat in 61 de limbi.