''Existenta unui procent majoritar care apreciaza ca Romania este ferita de anumite riscuri datorita faptului ca nu este in zona euro nu trebuie interpretata ca un vot de blam pentru trecerea tarii noastre la moneda unica. Mai degraba, este vorba despre influenta unei situatii punctuale, a carei greutate in evolutia opiniei generale despre adoptarea euro ramane de evaluat. Cu toate acestea, raspunsurile la aceasta intrebare pot fi o indicatie a increderii sporite a populatiei in moneda nationala'', potrivit INSCOP.

25% dintre respondenti apreciaza ca efectele crizei grecesti asupra economiei si populatiei din Romania vor fi resimtite intr-o masura mare sau foarte mare, 27% spun ca tara noastra nu va fi influentata nici in mica, nici in mare masura de ce intampla in Grecia. 34,1% dintre respondenti considera ca situatia din Romania va fi influentata in mica si foarte mica masura.

Barometrul a fost realizat intre 9 - 14 iulie 2015, pe un esantion de 1.075 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 si peste 18 ani.

Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%.