Constanteanul Victor Baldescu, supranumit si "regele plajelor", controla prin firmele sale cea mai mare suprafata de nisip din statiunile de pe litoralul romanesc. Prezenta discreta, omul de afaceri era pasionat de raliuri si chiar campion national la viteza de coasta. Ultima data a participat la un concurs de raliu la Brasov, la sfarsitul lui martie, unde a si avut un accident.

Aflat in topul milionarilor Romaniei, Victor Baldescu era o prezenta extrem de discreta, iar in public isi facea aparitia doar la concursurile de raliuri. Ultima competitie la care a participat a fost la sfarsitul lunii martie, la Brasov, unde a suferit si un accident care insa nu i a pus viata in pericol.

Pe 5 aprilie, milionarul Victor Baldescu a ajuns cu ambulanta la spitalul Floreasca. Suferise un atac cerebral, iar cateva zile mai tarziu s-a stins.

In 2011, conform Forbes, Victor Baldescu avea o avere estimata la 7- 8 milioane de euro. Firma sa are ca principal obiect de activitate manipularea de marfuri in portul Constanta, incarcarea si descarcarea de nave, si administreaza peste 70 de mii de metri patrati de plaja inchiriata in mai multe statiuni de pe litoral.

Firma controlata de omul de afaceri este stapana peste intreaga plaja din Costinesti, inchiriata dupa 2006 de la Apele Romane. Nu se ocupa direct de administrarea sectoarelor de plaja, de ele ocupandu-se agentii economici care isi desfasoara activitatea in zona.

Aceeasi firma administreaza si sectoare de plaja din Neptun, dar si din Eforie Nord. De altfel, omul de afaceri George Copos, care are doua hoteluri la mare, a declarat in 2011 ca este nevoit sa concureze la licitatia plajelor cu societati care nu au nicio legatura cu activitatile turistice, facand astfel referire la operatorul portuar controlat de Victor Baldescu.

De altfel, firma sa a fost implicata de-a lungul anilor in mai multe scandaluri, hotelierii plangandu-se ca aceasta detine monopolul asupra plajelor. In Mamaia, operatorul portuar detine cea mai mare suprafata de plaja, de aproape 24 de mii de metri patrati. Pentru suprafata contractata plateste catre Apele Romane aproape 50 de mii de euro.

Milionarul Victor Baldescu avea si o pasiune uriasa pentru raliuri. In 2014 la Campionatul National de Raliuri, a terminat pe locul 2 la clasa 11, iar in 2006 a fost campion national la viteza in coasta.