Pentru militari, repetitia de astazi a fost un fel de instructie, insa mult mai riguroasa, sub privirile bucurestenilor care au venit sa-i vada.

Din parcul Herastrau au rasunat salve de tun, anuntand mare parada intocmai cum se va intampla si pe miercuri, de ziua nationala.

De pe cer au lipsit MIG-urile pentru ca au interdictie de a mai zbura pana cand nu se va lamuri ce s-a intamplat la Tuzla.

Si cum parada nu mai e demult doar a armatei, ci a intreg sistemului national de aparare, la defilare putem vedea si masinile de escorta ale Politiei.

Totusi vor exista si neplaceri de 1 Decembrie pentru soferi, care vor fi nevoiti sa evite centrul Capitalei - doar e parada. Traficul rutier va fi restrictionat pe Bd. Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Piata Victoriei, inclusiv pe strazile adiacente.

Ministerul Apararii Nationale spune ca nu s-au cheltuit bani in plus pentru tot spectacolul la care suntem invitati. Orele de zbor ale pilotilor si defilarea militarilor intra in programul de instructie curpins in buget inca de la inceputul anului.

Marea defilare va incepe miercuri, la ora 11.00.