Cand a dat cu ochii de Ivan Patzaichin - de patru ori campion olimpic la caiac-canoe, seful statului nu s-a putut abtine, mai ales ca sportivul a intarziat putin."Ai venit cu barca, mai?! E aglomeratie, nu?!", i-a spus Basescu lui Patzaichin.

Mult mai pe faza in a-i da replica presedintelui s-a dovedit Maricica Puica, care a luat aurul olimpic la Los Angeles, in '84. "Puica: - Domnule presedinte, ma lesi? - Basescu: Ma lesi?"

Toti acesti oameni modesti care au adus faima Romaniei, ar trebui sa devina modele. Au spus-o in cor si Traian Basescu si Jacques Rogge, presedintele Comitetului Olimpic.

"Avem nevoie ca generatia tanara de azi sa incerce sa-si gaseasca resursa de forta si mandrie chiar si in performantele sportivilor”, a spus seful statului.

"Acest muzeu splendid va fi un model de educatie pentru tanara generatie din Romania", a spus, la randul sau, Jacques Rogge, presedintele Comitetului Olimpic International.

Incepand de astazi, muzeul, aflat langa Arcul de Trimf, poate fi vizitat de publicul larg.

Presedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat ca lucrarile pentru construirea cladirii noului sediu al forului pe care il conduce au costat 14 milioane de lei.

"Investitia se ridica la 14 milioane de lei. Am terminat lucrarile in bugetul semnat in contract, fara nicio depasire. Pretul pe metrul patrat construit e de 570-580 de euro plus TVA. E un pret mai mult decat rezonabil. Majoritatea banilor sunt publici. In administratie e foarte greu sa mixezi intr-o licitatie bani publici si bani privati. Banii privati ii folosim la amenajari", a spus Morariu.