Chitoiu a fost intrebat, intr-o emisiune TV, daca in bugetul pe anul 2014 vor fi alocate sume suplimentare pentru domenii precum educatia sau sanatatea, sau pe alte ministere.

"Daca ar trebui sa dam cat cere fiecare ministru, fiecare ordonator principal de credite, ar trebui sa avem o masa bugetara nu de 32-33%, ar trebui sa avem 60% ca pondere in PIB venituri colectate. In proiectia pe anul 2014 avem ca prioritati atat domeniile cum sunt sanatatea, educatia, sa acordam sume mai mari de bani fata de bugetul pe anul 2013, dar ne intereseaza foarte mult sa acordam o prioritate mai mare obiectivelor de investitii. Obiective de investitii finantate atat din fonduri europene, avand in vedere ca toate programele operationale au fost deblocate si gradul de absotie s-a intensificat in aceasta a doua parte a anului 2013 - si dorim ca in 2014 sa avem un grad mult mai mare decat in 2013 – iar in completare pe proiectele nationale de dezvoltare de investitii sa acordam cu prioritate bani de la bugetul de stat", a sustinut Chitoiu, potrivit Mediafax.

Ponta: Am prevazut deja indexarea pensiilor si salariilor cel putin cu rata inflatiei pentru 2014

Totodata, premierul Victor Ponta a declarat ca pentru anul viitor a fost prevazuta deja indexarea pensiilor si a salariilor cel putin cu rata inflatiei.

"Am reusit sa indexam pensiile cu rata inflatiei si, anul viitor, una din stirile pe care eventual ministrul de Finante ma va lasa sa o dau, este faptul ca avem prevazuta deja indexarea pensiilor si a salariilor cel putin cu rata inflatiei", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a adaugat ca inflatia va fi de 2%, mai mica decat nivelul prognozat, de 3,85%.