Inaugurata cu mare fast anul trecut, Catedrala din Mioveni este placata cu marmura. Cand au aflat ca cei din parohie nu au bani si pentru clopote, autoritatile locale s-au mobilizat imediat. Au hotarat sa le cumpere cu bani din bugetul local. Mai exact, 217.000 de euro. Si pentru ca fapta buna sa aiba ecou si sa ramana peste veacuri, numele primarului Ion Georgescu va fi gravat pe cele cinci clopote.  

"Fauritu-s-a acest clopot cu binecuvantarea Arhiepiscopului Calinic al Argesului si Muscelului pentru Catedrala Sfintilor Apostoli Petru si Pavel din orasul Mioveni, cu cheltuiala Primariei si a Consiliului Local Mioveni, condusa de primar Ion Georgescu."

"Textul care va fi scris pe clopote a fost conceput de insusi Calinic, care astfel a vrut sa multumeasca celor care au dat bani", explica preotul paroh Andrei Diaconescu.

Investitia era o necesitatate, transmit responsabilii. "Noi suntem o zona mai vulnerabila, cu Institutul de Cercetari Nucleare si fabrica de agenti nucleari, o zona aparte. Ajutam catedrala care avea nevoie de de clopote, dar ajutam si in situatiile de urgenta, in cazul in care ar fi o calmitate. Deci este o investitie strategica, se trage clopotul in caz de alarma."

Putini stiu insa ca tot Primaria din Mioveni a platit si pentru mozaicul exterior al sfantului lacas inca 220.000 de euro.

Clopotele vor fi gata peste doua luni si vor cantari intre 560 kilograme si 3 tone.