5 noiembrie 2015. Probabil ca primarul demisionar Piedone va incercui aceasta data in calendar deoarece este ziua in care NU a mai ocupat fotoliul de edil al sectorului 4 unde a stat in ultimii sapte ani si jumatate.

N-a plecat nici mai sarac, nici mai bogat, daca ne luam dupa declaratiile de avere. Bani in casa au adus si sotia si baiatul, care au diverse afaceri.

Cristian Popescu-Piedone, primar sector 4: "Am fost suparat pe ea ca mi-a dat cateva rateuri. Ca-n filme. Poc, poc! N-am mai scos-o de vreo trei ani din garaj si deja nu mai merg stergatoarele, geamul nu se mai lasa".

Acesta este unul dintre putinele momente in care Piedone vorbeste despre bunurile pe care le detine. Si atunci fara sa vrea, pentru ca de fapt isi prezenta unul dintre Cadillacuri, la o parada de masini de epoca. In total, conform declaratiei de avere de anul acesta, are trei Cadillacuri, dar si alte doua  masini de epoca.

In acelasi document, Cristian Popescu trece bijuterii de familie in valoare de 20.000 de euro, obiecte vechi si timbre in valoare de 15.000 de euro, un depozit de 61.000 de euro, iar in 2014 a cerut la banca un card de credit de 5000 de euro.

La capitolul terenuri si imobile bifeaza doua case in Bucuresti, dar si doua terenuri in Bragadiru. La fata locului, gasim ridicata o cladire ce seamana mai degraba a buncar, nu a casa. Un buncar inconjurat de camere de luat vederi. Dintr-o vila impunatoare situata vis a vis iese la un moment dat fiul sau, dar nu scoate un cuvant in fata camerei de luat vederi.

Despre Vlad Popescu, tatal sau scrie in aceeasi declaratie de avere ca este administratorul unui restaurant, unde are un salariu de 24.000 de lei pe an. Doar ca, asa cum reiese de pe site-ul companiei, este vorba de doua localuri, care se numesc "Jour FIXE" si se afla la cateva strazi distanta unul de celalalt.

Primul este pe strada Garmont si la acesta face referire Piedone in declaratie. Modul in care functioneaza acest restaurant ridica mari semne de intrebare.

Nu de alta, dar cel care a construit cladirea a recunoscut ca a ridicat-o ilegal. A incercat apoi sa i se recunoasca proprietatea, dar nu a reusit. In schimb, primarul Piedone ar fi acceptat si aprobat mansardarea imobilului, pentru a deveni restaurant, in conditiile in care cladirea nu avea autorizatie de construire si, implicit, era ilegala. Constructorul a dat primaria in judecata in 2010, dar a renuntat apoi brusc la proces.

Ioana Constantin, avocat Bucuresti” "A fost ridicat fara autorizatie de construire! Clientul meu vorbea de interese foarte mari, din partea primariei, primea inclusiv telefoane sa renunte."

Daca asa este sau nu, greu de spus. Cert este ca in interior are dotari si finisaje de lux, de sute de mii de euro. La fel de somptuos este si al doilea local, aflat pe bulevardul Marasesti, intr-o zona protejata.

Barbat: "Daca va vede Piedone? Ca ii fotografiati pravalia? A fost mereu dechisa, dar imi face impresia ca s-a dat asta jos in urma cu 2, 3 zile de cand cu incindentul."

Cladirea este uriasa, si desi e intr-o zona protejata, a fost si ea mansardata. Vecinii vorbesc despre nunti si botezuri care se tin in acest loc. Adica sute de oameni care petrec intr-un spatiu care nu are autorizatie de la pompieri. La fel ca la Colectiv.

Reporter: Dar de unde stiti ca e al lui Piedone?
Femeie: Asta se aude de mult timp.
Reporter: Si el vine mereu aici? Adica se intereseaza?
Femeie: Da, vine, adica atunci cand are evenimente, el vine.

Si sotia primarului a intrat in afaceri cu un salon de coafura. Deschis in fata casei in care locuia acum ceva timp, spatiul pare mai curand un butic de bloc. Oamenii din zona spun ca in casa din spatele coaforului a copilarit primarul.