In 24 octombrie 2000, Georgeta Stoicescu, o spetuagenara din cartierul Pajura, se afla in piata la cumparaturi. La un moment dat a fost atacata de o haita de maidanezi si doborata la pamant. Femeia a ajuns in stare grava la spital.

Dupa ce si-a revenit, pensionara a dat statul in judecata si a cerut 12.000 de euro daune, dar, pentru ca nu a platit taxele aferente, plangerea i-a fost respinsa. Doamna in cauza s-a ambitionat si a cerut ajutorul Curtii de la Strasbourg. Cu aceasta ocazie, pretentiile ei au urcat pana spre o suta de milioane de euro.

Intre timp ea s-a stins, dar sotul a continuat cruciada cu autoritatile, iar astazi a primit satisfactie. Va incasa 9.000 de euro pentru cele patimite de nevasta in trecut.

Prefectul Capitalei este cel care cere ca maidanezii sa fie ucisi. O idee respinsa categoric de unii oficiali din primarie si de organizatiile neguvernamentale care protejeaza necuvantatoarele.

Deocamdata se estimeaza ca pe strazi s-ar afla intre 50.000 si 100.000 de caini fara stapan. In ultima perioada, mai ales din cauza caniculei, sunt tot mai agresivi.

Statisticile oficiale ale Spitalului de Boli Infectioase Matei Bals arata ca, in primele sase luni, 6.700 de bucuresteni au cerut ajutor dupa ce au fost muscati. Pentru fiecare in parte tratamentul cu solutii injectabile costa cateva sute de euro.