Suma calculata de judecatori in contul obligatiei pe care Dinu patriciu trebuie sa o achite se raporteaza la valoarea averii estimata de omul de afaceri, respectiv, la 191 de milioane de euro, si se ridica la jumatate din taxa de timbru pe care Dana Patriciu trebuie sa o achite, respectiv de 17 milioane de euro.

Va reamintesc ca initial, cand a deschis procesul, sotia miliardarului a pretins jumatate dintr-o avere pe care o estimeaza la 2,3 miliarde de euro. In aceste conditii, Dana Patriciu a fost obligata sa achite o taxa de timbru de 70 de milioane de euro, dar dupa ce a cerut si i s-a aprobat un ajutor public judiciar taxa i-a fost redusa la 17 milioane de euro.

Dinu Patriciu a contestat si valoarea averii si cota pe care i s-ar cuveni, cerandu-le judecatorilor 97 la suta din 191 de milioane de euro.

Sumele pe care cei doi trebuie sa le palteasca stautului pentru acest proces nu sunt insa batute in cuie, avertizeaza judecatorii.

In ipoteza in care la finalul procesului instantele vor stabili ca averea pe care cei doi vor sa o imparta este cea indicata de reclamanta, omul de afaceri va putea fi obligat sa plateasca statului o diferenta de peste o suta de milioane de euro.