Autoritatile au suspiciuni in legatura cu anumite intelegeri incheiate intre ''Loteria Romana'' si furnizorii de jocuri de noroc. Ultimul contract, incheiat in octombrie 2013, cu firma austriaca Novomatic, presupunea achizitia de aparate de video-loterie si ar fi trebuit sa aduca in conturile companiei nationale 75 de milioane de euro, anual. Procurorii spun ca acest lucru nu s-a intamplat.

Darius Valcov: "Exista o anumita prevedre ca intr-un anumit an, nu 2014, daca se indeplinesc anumite conditii, 10.000 de aparate - nu s-au indeplinit, se va obtine acest venit minim, dar sa vina specialistii sa spuna."

In martie, fostul ministru al finantelor Darius Valcov a trimis la Loteria Romana corpul de control. Avea misiunea sa descopere daca e ceva in neregula cu ultimele contracte incheiate in 2013. Insa iata ca dupa sase luni de zile concluziile investigatiei sunt tinute in mare taina.

Cei de la DNA au bauiala ca acest contract cu Novomatic nu ar fi fost transparent, ba chiar ar putea fi unul pagubos pentru stat.

Procurorii  DNA fac de cateva luni cercetari la Loteria Romana, in care se vorbeste despre prejudicii de zeci, poate sute de milioane de euro. Iar raportul corpului de control ar putea fi picatura care umple paharul inainte sa se decida pe cine si pentru ce pun sub acuzare.'

Si pentru ca raportul corpului de control nu a fost trimis la DNA care solicitase oficial documentul, procurorii au decis sa il ia chiar ei de la Ministerul Finantelor.

O alta tinta a procurorilor este contractul care ar fi trebuit sa asigure paza si securitatea agentiilor loto din tara, o afacere cu dedicatie de zeci de milioane de euro in care este chemat sa dea explicatii si sotul cantaretei Cristina Spatar, Alin Ionescu.