"2011 va fi anul marilor insolvente si falimente in imobiliare, volumul proiectelor care vor ajunge in aceasta situatie urmand sa fie cel putin dublu comparativ cu acest an (2010 - n.r.)", spune Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania. Estimarea se refera la segmentele rezidential si de terenuri; nu include proprietatile persoanelor fizice.

Consultantii Coldwell Banker estimeaza ca in 2011 vor aparea mai multe cazuri de insolventa sau faliment in randul proiectelor rezidentiale si al companiilor care detin terenuri pe care nu a fost inceputa insa dezvoltarea unui proiect.

Mai vedem vreun kilometru de autostrada finalizat?

2012 era initial termenul finalizarii autostrazii Transilvania. Nici vorba de atingerea telurilor initiale. Doar 52 km (Campia Turzii - Gilau) au fost terminati. Fara a mentiona daca e posibil sa dea in folosinta vreun nou km de autostrada in 2011, autoritatile se intrec in declaratii care promit marea cu sarea.

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat ca in 2011 se lanseaza proiecte de infrastructura cu finalitate in 2013-2015, implicand construirea a 190 km de autostrazi in urmatorii trei ani, pe langa cei 243 km programati sa fie terminati in 2011 si in 2012.

Citeste mai departe in Business Magazin.