Dinu Patriciu si sotia lui Dana au lipsit de la primul termen al divortului. Si-au trimis doar avocatii. Miliardarul sustine ca femeia cu care s-a casatorit acum 18 ani l-ar fi abandonat in ultimii ani, iar afirmatiile facute de aceasta in cererile de chemare in judecata l-ar fi pus intr-o lumina defavorabila.

''Pe durata casatoriei",
se plange Dinu Patriciu, ''ceea ce a reprezentat o intelegere si sprijin pentru ce faceam, a devenit inconvenient si ulterior intoleranta in relatia de familie''.

Miliardarul recunoaste ca din cuplu a disparut afectiunea. Din aceasta cauza, spune el, din 2007 nu s-au mai afisat ca o familie fericita. Si ii reproseaza sotiei ca nu l-a sustinut atunci cand a avut probleme medicale.

"Sotia mea ales calea judecatii pentru obtinerea separatiei de bunuri, a scandalului public, a mesajelor prefacute de ingrijorare, stiind ca toate acestea nu imi pot face decat rau". Omul de afaceri se refera la procesul in care sotia lui pretinde jumatate din averea estimata la 2,3 miliarde de euro.

Pentru continuarea partajului, Dana Patriciu trebuie sa achite o taxa de timbru de 70 milioane de euro, altfel cererea va fi respinsa. Totodata, ea a solicitat instantei punerea miliardarului sub interdictie. Il suspecteaza ca nu-si mai poate purta singur de grija si vrea sa ii fie tutore si sa-i administreze afacerile.

Dar, pana la o solutie finala, e cale lunga. Mai intai, Dinu Patriciu a fost invitat la IML pentru expertiza psihiatrica. Nu e obligat sa se prezinte, asa ca procurorii isi pot formula punctul de vedere in absenta expertizei. Se vor baza pe declaratiile martorilor indicati de Dana Patriciu, dar si pe documentele medicale. Procesul de divort va fi reluat in mai. Atunci, Dana Patriciu trebuie sa spuna daca este de acord cu despartirea, in termenii formulati de sotul ei, ori are alte pretentii.