Informatiile apar in referatul cu propunere de arestare emise pe numele primarului din Slatina, Minel Prina, si al omului de afaceri Lucian Petrut Susala.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) arata, in documentul citat, ca Valcov a primit banii de la omul de afaceri care a obtinut contracte "cu dedicatie", in baza unor licitatii trucate, in sediul SC Tehnologica Radion. Beneficiarul final al acestor contracte era Compania de Apa Olt, scrie Mediafax.

"La momentul efectuarii platilor de catre Compania de Apa Olt, Valcov Darius se prezenta la sediul SC Tehnologica Radion, dupa ce il suna in prealabil pe telefonul mobil aspecte confirmate de angajati. Remiterea sumelor de bani catre Valcov s-a realizat in pungi de plastic in transe cuprinse intre 400.000 si 1.000.000 de lei, provenienta banilor remisi fiind justificata de omul de afaceri ca fiind din vanzarea unor terenuri proprietate personala sau din retrageri in numerar din contul personal", se arata in referatul cu propunere de arestare.

Presa internationala despre investigarea lui Valcov: O noua lovitura la adresa Guvernului Ponta

Investigarea ministrului roman al Finantelor Darius Valcov intr-un caz de coruptie reprezinta o lovitura pentru Guvernul premierului Ponta, care si-a exprimat sambata sustinerea fata de membrul Cabinetului sau, scriu principalele agentii de presa de limba engleza.

Reuters noteaza ca investigatia Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) reprezinta ultima dintr-o serie de anchete de coruptie si arestari ale unor figuri importante din politica romaneasca, precizand ca Valcov este vizat pentru abuzuri comise pe cand era primar al Slatinei si este acuzat ca a favorizat o companie in acordarea unor contracte publice in schimbul sumei de aproximativ doua milioane de euro. Ministrul a declarat la iesirea de la audieri, ca nu a fost pus sub acuzare, precizeaza agentia, preluata de Mediafax.

Romania este perceputa ca unul dintre cele mai corupte state membre ale Uniunii Europene, ai carui procurori au fost laudati la Bruxelles pentru eforturile pe care le-au intreprins in ultima perioada in lupta impotriva acestui flagel, comenteaza agentia, care comenteaza ca investigatia este o noua lovitura pentru Guvernul Ponta, dupa infrangerea pe care acesta a suferit-o in alegerile prezidentiale din noiembrie.

Agentia mai precizeaza ca nu era clar, imediat, daca Valcov va continua sa fie ministru al Finantelor pe perioada investigatiei, precizand ca biroul premierului a refuzat sa raspunda unei invitatii de a comenta pe aceasta tema.

Reuters mai scrie ca Valcov a fost primar doua mandate, dupa care a devenit ministru al Finantelor, in decembrie, in cadrul remanierii Guvernului de dupa infrangerea lui Ponta in alegerile przidentiale, adaugand ca anterior acesta a fost ministru al Bugetului, un portofoliu integrat in Ministerul Finantelor dupa remaniere.

Agentia mai noteaza ca 7% din parlamentarii alesi in 2012 au fost condamnati sau sunt investigati pentru coruptie.