"Decizia va fi luata inainte de a fi realizate alegeri pentru structurile regionale. Deci resedinta va fi stabilita dupa ce vor fi stabilite regiunile. Este practic penultimul pas din acest proces si trebuie sa recunosc ca este decizia care naste cele mai multe patimi si care naste cele mai multe controverse. Cea mai profunda competitie este subiectul care a generat deja foarte multe negocieri intre partide, intre oameni, intre comunitati, oameni de afaceri, sindicate", a afirmat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Vicepremierul a mai spus ca in anumite regiuni "traiesc niste oameni inteligenti si orientati", care au inceput sa stranga in jurul lor suficiente forte pentru a propune in final sediul regiunii.

El a spus ca Ministerul Dezvoltarii a comandat un sondaj privind preferinta oamenilor pentru viitoarele capitale regionale.

Potrivit lui Dragnea, locuitorii din cele sase judete din nordul Moldovei au spus, in proportie de 48 la suta, ca resedinta regiunii ar trebui stabilita la Iasi, in timp ce 12,2 la suta au raspuns ca resedinta ar trebui sa fie Suceava.

In Regiunea de Nord-Vest, 63,2 la suta din cei intervievati au spus ca resedinta regiunii trebuie sa fie la Cluj.

In Regiunea Banat, 69,5 la suta din cei care au fost intrebati au spus ca resedinta trebuie sa fie la Timisoara, iar in Oltenia, 59,8 la suta din locuitori au nominalizat Craiova. In Muntenia 28 la suta dintre locuitori vor ca sediul regional sa fie la Ploiesti, in timp ce 12,5 la suta au indicat Pitestiul.

Acelasi sondaj prezentat de Dragnea arata ca in regiunea Sud-Est, locuitorii sustin in procent de 23,8 nominalizarea Constantei drept resedinta regionala, in timp ce Braila si Galati au ponderi apropiate, 14,4, respectiv 14,8 la suta.

Liviu Dragnea a spus ca in regiunea Centru concurenta cea mai mare este intre Sibiu si Brasov: "28,7 la suta spun ca sediul ar trebui sa fie in Brasov, 25,7 la suta spun ca sediul ar trebui sa fie in Sibiu, 15,2 la suta ca ar trebui sa fie in Targu Mures, 14,5 la suta ca ar trebui sa fie in Alba Iulia, 4,2 la suta la Miercurea Ciuc, 2,4 la suta in Sfantu Gheorghe. Aici va fi, cred, cea mai grea decizie care va trebui luata. Si anume, cu stabilirea resedintei regiunii. Este o competitie serioasa, o competitie aproape egala intre Sibiu si Brasov, cu argumente si pentru una si pentru alta", a precizat vicepremierul.