De altfel, la toate pavilioanele s-au format cozi de sute de persoane care au avut nevoie de mai multe ore pentru a le putea vizita.

Tineri si varstnici, chinezii au asteptat calmi la coada pentru a putea intra sa viziteze pavilionul romanesc, Greenopolis.

Unul dintre vizitatori, printre putinii cunoscatori de limba engleza, a spus ca nu stie nimic despre Romania, dar ca, din punctul sau de vedere, vizita la pavilion este echivalenta cu o vizita in tara propriu-zisa.

"Nu avem ocazia sa vizitam alte state prea des. Ne place asadar sa vedem cum ar fi si, cine stie, poate ca vom veni in Romania", a spus tanarul, student la Fizica, citat de Mediafax.

Pe toata durata zilei, pavilionul romanesc a fost vizitat de cateva mii de oameni, potrivit estimarilor.

Pe langa spectacolele de muzica populara, vizitatorii pavilionului Greenopolis pot vedea, pe ecranele LCD, imagini din Romania. Touch-screen-urile de la etaj, cu detalii despre Romania, functioneaza insa destul de dificil.

Pavilionul Romaniei la Expo 2010, o constructie in forma de mar din care s-a taiat o felie, cuprinde sali de expozitie, ecrane multimedia, o sala de conferinte, o scena in jurul careia pot sta 2.500 de spectatori si un restaurant cu specific romanesc.

Intins pe o suprafata de 2.000 de metri patrati, pavilionul Romaniei se invecineaza cu cele ale Rusiei, Croatiei si Olandei, fiind situat in "zona europeana" a expozitiei.

Marul verde romanesc este cotat, intr-un top neoficial, intre primele zece dintre cele aproape 200 de pavilioane de la Expo Shanghai.

Dupa opt ani de pregatiri, Expozitia Universala de la Shanghai s-a deschis pe 1 mai. Dintre cele 192 de tari participante, Marea Britanie i-a uimit pe toti cu felul in care au construit standul.

Coltul Marii Britanii , dominat de "Catedrala Semintelor", este o constructie de 20 de metri inaltime, pavata de jur-imprejur cu 60 de mii de tuburi.

O imagine cu totul diferita intalnim insa la pavilionul Israelului. Cladirea, realizata jumatate din piatra, jumatate din sticla, reprezinta dialogul si cooperarea, spun arhitectii.

China se lauda cu o piramida de 63 de metri de culoare rosie, in timp ce Romania este "reprezentata" de o constructie in forma unui mar.

Organizatorii Expozitiei Universale au cheltuit o suma record - 40 de miliarde de euro. Spera ca in urmatoarele 6 luni, 70 de milioane de oameni se vor plimba prin parcul intins pe 5 km patrati.

 Expo 2010 se va desfasura pe durata a 184 de zile.

Sursa foto: AFP/Mediafax

Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro