"Am doar o recomandare pentru Romania: infrastructura. Infrastructura umana si fizica este baza. Trebuie sa ai baza facuta. Am petrecut o viata prin tarile in curs de dezvoltare, iar primul lucru pe care l-am observat la Singapore versus Indonezia, sau Thailanda versus Brazilia este ca Thailanda si Singapore stiu cum sa mute oamenii, marfurile si capitalul in interiorul si in afara tarii. In Indonezia nu este infrastructura, in Brazilia nu este infrastructura, deci este o mare bariera pentru miscarea bunurilor, capitalului si oamenilor. Deci faceti infrastructura bine. Infrastructura este piatra de temelie", a declarat, marti, Joseph Quinlan, intr-o conferinta organizata de Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania). 

El recomanda crearea unei culturi antreprenoriale si mentinerea capitalului uman in tara. 

"Tineti-va capitalul uman acasa. Vad multe tari ca a voastra unde creierele pleaca spre oportunitati. Creati cultura antreprenoriala", a mai afirmat economistul american. 

Joseph Quinlan este un sustinator fervent al consolidarii relatiilor comerciale transatlantice si autor al studiului "The Case for Investing in Europe", editia 2015.

Acesta prezinta rolul pe care Romania il joaca pe harta investitorilor straini, precum si oportunitatile de investitii pe care aceasta le ofera, comparativ cu celelalte state europene.