In urma retragerii semnaturilor parlamentarilor PNL de pe motiunea de cenzura privind legea educatiei, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat ca motiunea de cenzura nu mai exista si ca, in consecinta, legea educatiei este considerata adoptata.

"Au fost 22 de semnaturi retrase, din 138 de toate. Acum mai sunt 116 semnaturi si putem considera ca nu mai exista motiune de cenzura, iar Legea educatiei nationale va fi considerata adoptata", a spus Anastase.

Deputatul PNL Ludovic Orban a anuntat, pe de alta parte, ca liberalii vor ataca la Curtea Constitutionala modul in care legea educatiei nationale a fost considerata ca adoptata prin asumarea raspunderii Guvernului in Parlament.

Adresandu-se presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, Orban i-a cerut sa-i vina "mintea de pe urma" si sa sfatuiasca Guvernul sa plece acasa cu legea educatiei si sa revina cu ea in Parlament atunci cand Regulamentul si Constitutia vor permite acest lucru.

In cursul diminetii, in dezbaterile din plenul Parlamentului, si presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat ca, daca legea educatiei nationale "va fi traversata cu forta prin Parlament", o va contesta in termenul legal la Curtea Constitutionala.