Muncea mai mult ca oricine atunci cand era pe platoul de filmare, asta spun apropiatii despre Sergiu Nicolaescu. Cel mai prolific regizor roman a lasat in urma una dintre cele mai mari averi din lumea artistica de la noi.

Prin moartea marelui artist, familiei ii raman doua case si un teren intravilan in Bucuresti, plus o proprietate de vacanta pe malul marii. Regizorul si sotia sa, Dana, au locuit impreuna, in ultimii ani, intr-o casa din sectorul 1 al Capitalei. Apartamentul lor se afla la etajul al doilea al cladirii si, potrivit declaratiei de avere a lui Sergiu Nicolaescu, are o suprafata de peste 200 de metri patrati.

La casa de vacanta de la 2 Mai cei doi mergeau ca sa se rupa de cotidian. Atunci cand nu filma, se retragea la mare pentru relaxare. Vecinii spun ca ultima sa venire a fost in urma cu trei saptamani.

In cele 13 conturi bancare regizorul a acumulat aproape 400.000 de euro. Datele sunt publice in declaratia sa de avere de senator. Tot de aici aflam si cuantumul drepturilor de autor din ultimul an. Din vanzarile de filme sau bilete, dar si din contractele pe care le-a semnat ca regizor, colaborator sau actor, Sergiu Nicolaescu a adunat 365.000 de lei in 2011.

Dupa disparitia fulgeratoare filmele sale sunt dintr-o data extrem de cerute. "Vanzarile de filme ale lui Sergiu Nicolaescu au crescut in ultimele zile cu 15-20%. Cele mai cautate sunt nea Marin Miliardar si Mihai Viteazul", spune Mihai Borangic, reprezentant magazin.

Potrivit legii, toate aceste proprietati revin mostenitorilor, adica sotiei. La judecatoria sectorului unu a fost depusa vineri o solicitare prin care un presupus fiu ilegitim cere stabilirea paternitatii. In realitate insa datele de identitate scrise in cerere sunt ale unui fost jurnalist sportiv care neaga ca ar fi depus solicitarea.