Acordul FMI pentru eventuale majorari de salarii si indexari de pensii in partea a doua a anului viitor, conditionat de existenta resurselor bugetare, a fost exprimat in discutia de miercuri seara, de la sediul Guvernului, dintre liderii coalitiei si delegatia Fondului, afirma surse politice prezente la intalnire, potrivit Mediafax.

Un astfel de acord nu implica insa nicio garantie ca masura va fi si aplicata, in conditiile in care toate scrisorile de intentie incheiate in ultimul an de Guvern cu FMI au prevazut, de exemplu, ca nivelul contributiilor de asigurari sociale va putea fi redus in partea a doua a acestui an daca "spatiul fiscal" va permite o astfel de masura.

Pana in prezent, Guvernul nu a operat o reducere a CAS, anuntand in schimb ca nici anul viitor nu sunt sanse mari pentru o astfel de decizie.

Aceleasi scrisori de intentie incheiate cu FMI includ si obiectivul Guvernului de a permite bugetarilor sa recupereze anul viitor pierderea salariala suferita anul trecut.

Recent, membrii Guvernului au confirmat insa informatiile conform carora proiectul de buget pentru anul viitor nu va include majorari de pensii si salarii, eventuale cresteri urmand sa fie analizate in partea a doua a anului, in functie de resursele bugetare.

Citeste si

Cum te manipuleaza seful la locul de munca. Cele mai stresante replici adresate angajatilor