"Am spus că tot ce a însemnat panourile solare în România, să le înlocuim pentru încălzirea locuinţelor şi producere de apă caldă. Vineri (14 decembrie 2018, n.r.) a fost publicat în Monitorul Oficial Ghidul Programului E-Sol, prin care proprietarii de case îşi pot instala panouri cu celule fotovoltaice de cel puţin 3 kw, pentru producţie de energie electrică. Vom finanţa 90% din valoarea totală a cheltuielilor cu instalarea sistemelor fotovoltaice, în limita sumei de 20.000 lei. Românii care optează pentru un astfel de program nu doar că îşi reduc cheltuielile la zero cu încălzirea şi apa caldă, dar vor deveni şi mici producători de energie. Surplusul de energie pe care îl vor produce poate fi livrat direct în reţeaua naţională", a spus Gavrilescu, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, România şi-a atins ţinta de energii regenerabile din consumul brut de energie. "Chiar şi aşa, cu cât vom avea mai mulţi mici producători de energie în România, cu atât vom însănătoşi mediul şi mai mult", a adăugat Graţiela Gavrilescu.

Programul E-Sol va demara, în perioada următoare, cu etapa înscrierii comercianţilor, până la finele lunii februarie, iar sesiunea destinată beneficiarilor se estimează a debuta în martie 2019.