"Am platit catre clientul nostru, Niro Investment, care detine centrul comercial «Dragonul Rosu», suma de 55,25 milioane de lei, in data de 4 martie 2011. Suma a fost stabilita in urma unui proces de negociere, finalizat pe cale amiabila, evaluarea daunei fiind realizata de catre echipa Generali impreuna cu experti internationali in lichidari daune", a declarat Marie Kovarova, directorul general al Generali Romania.

Incendiul s-a produs in luna mai a anului trecut.

Kovarova a adaugat ca, desi este vorba de cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania, acest incident nu a afectat stabilitatea financiara a companiei. 

Pe langa suma achitata Niro Investment, asiguratorul a platit despagubiri de circa 100.000 de euro chiriasilor din Dragonul Rosu pentru daunele provocate marfurilor.

Pana la Dragonul Rosu, cea mai mare dauna achitata de grupul italian Generali in Romania s-a ridicat la 4,2 milioane de euro si a fost provocata de un incendiu care a afectat stocurile de marfa, echipamentul si cladirea unei fabrici de materiale textile, potrivit datelor Generali PPF Holding.

Analiza grupului italian a luat in calcul cele mai mari cinci daune inregistrate pe segmentul de asigurari generale de catre companiile controlate in Europa Centrala si de Est (ECE), din anul 2000 si pana la finele anului trecut.

Generali Romania are un capital social de 129,45 milioane de lei si este parte a grupului italian Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume.

Anul trecut, despagubirile achitate de Generali au atins 246,91 milioane de lei, in urcare cu 5,7% fata de 2009.

In partea a doua a acestui an, Generali va fuziona cu Ardaf sub denumirea Generali Romania, operatiune aprobata, in martie, de actionarii celor doua companii.