In inchisoare, cei trei ar urma sa stea mai intai, timp de 21 de zile, la sectia de carantina, pentru a fi evaluati si supusi unor investigatii medicale.

Cei trei au fost adusi luni seara la arestul Politiei Capitalei de politistii care au pus in aplicare mandatele de executare a pedepsei, emise de instanta. Babiuc si Cioflina au fost adusi primii la arest, dupa ce au fost luati de politisti de acasa. Becali, care s-a predat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Ilfov, a fost adus la arest in jurul orei 21.50, cu o masina cu geamuri fumurii a Politiei.

La arestul Politiei Capitalei, cei trei au facut o vizita medicala, fiind efectuate, de asemenea, si unele formalitati.

Reactii la aflarea sentintei

Gigi Becali a declarat dupa aflarea sentintei ca va merge acasa, la familie, mentionand ca roaga organele in drept "sa aiba un minimum de decenta si eleganta" si sa il astepte sa se prezinte singur, sa nu ii trimita mascati la poarta, el adaugand ca va ataca decizia la CEDO. 

Gigi Becali a spus ca sora sa a lesinat cand auzit vestea legata de condamnarea sa.  Becali a spus ca regreta ca nu mai este europarlamentar: "Asta e tara lui Satan (...) Asta nu e tara de stat".

Parlamentarul George Becali a declarat, raspunzand unei intrebari, ca nu exclude varianta de a cere presedintelui Traian Basescu gratierea sa, mentionand ca se simte tradat de statul roman si ca va utiliza toate mijloacele legale impotriva sentintei: "Ce, imi cad galoanele?".

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti (AISS) considera ca pentru fanii gruparii "ros-albastre" urmeaza trei ani de libertate. "Trei ani de libertate!", a fost mesajul postat pe de AISS Steaua, pe contul de Twitter.

Istoria dosarului

Judecatorii au reindividualizat pedepsele de cate trei ani de inchisoare primite de Becali in acel dosar si le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.  Dupa recontopirea pedepselor, au aratat judecatorii, Gigi Becali urmeaza sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de inchisoare cu executare, din care instanta a dispus sa fie scazuta perioada 2 aprilie - 17 aprilie 2009, in care omul de afaceri a fost retinut si arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrarii de persoane.

Gigi Becali a fost oprit de politisti, duminica noapte, pe Aeroportul "Henri Coanda", de unde voia sa plece din tara, si a fost dus la Parchetul ICCJ, fiind cercetat pentru inselaciune si abuz in serviciu intr-un nou dosar, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Potrivit surselor citate, politistii au pus in executare mandatul de aducere emis de procurori pe numele lui Gigi Becali, acesta fiind dus la Parchetului instantei supreme pentru a i se aduce la cunostinta ca are interdictie de a parasi tara. Gigi Becali ar fi cercetat pentru inselaciune si abuz in serviciu intr-un dosar privind Avicola Iasi.

Sursele citate au precizat ca Becali a plecat de la Parchetul instantei supreme in jurul orei 00.30, el urmand sa fie rechemat pentru alte proceduri in acest caz la sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Deputatul PNL George Becali arata in declaratia de avere semnata in 18 decembrie 2012 ca detine 85,7% din actiunile de la SC Avicola Iasi SA, in valoare de 25.064.765 de lei, 71,5% din actiunile SC Arcom SA in valoare de 1.835.702 de lei, 90,7% din actiunile SC UM Dragasani in valoare de 8.136.460 de lei, dar si 33,33% din actiunile European Imob. Develop cu o valoare de 128.400 de lei.

Completul de cinci judecatori de la instanta suprema a incheiat in 14 mai discutiile in recursul facut de procurorii anticoruptie impotriva deciziei prin care Gigi Becali si celelalte persoane judecate in dosarul schimbului de terenuri cu MApN au fost achitate, fiind asteptat sa dea luni verdictul final.

Procurorii DNA au cerut condamnarea la pedepse cu inchisoarea a lui George Becali si a celorlalti inculpati, in vreme ce aparatorii acestora au aratat ca, in raport de probele anchetatorilor si de situatia juridica a celor doua terenuri vizate, se impune achitarea clientilor lor pentru acuzatiile aduse de anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

George Becali, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, si Dumitru Cioflina au fost achitati, in 24 mai 2012, de instanta suprema in dosarul schimbului de terenuri dintre Becali si Ministerul Apararii Nationale, decizia fiind atacata cu recurs de catre procurori.