Google Maps este o sursa practica pentru utilizatori de a obtine informatii, daca acestia au nevoie sa gaseasca o ruta optima (indicatii de orientare) sau o lista de restaurante in imediata apropiere.

Daca utilizatorii sunt interesati sa gaseasca mai multe informatii despre localitatea pe care o cauta (pentru o calatorie sau o locatie noua pentru intalniri de afaceri), acestia se pot folosi de informatiile suplimentare oferite in mapplet-uri sub forma de fotografii Panoramio, feed-uri in timp real oferite de webcam-uri sau din articole Wikipedia.

Aplicatia Google Maps pentru telefonul mobil poate fi descarcata gratuit de la http://m.google.ro/maps/.

Companiile pot publica in mod gratuit informatii despre activitatea lor, adresa de contact, numere de telefon, fotografii si au de asemenea posibilitatea de a publica anunturi publicitare pe Google Maps, chiar daca nu au propriul website.

In plus, cu Google Map Maker, orice utilizator poate localiza, desena, eticheta si adauga atribute hartii locale, cum ar fi strazi, parcuri sau rauri, utilizatorii locali transformandu-se in "cartografi", accesand www.google.com/mapmaker.