Transferul vilei de la RA-APPS la Ministerul Muncii, pentru Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati, a fost avizat in sedinta de marti a Guvernului. 

Vila se afla in vecinatatea lacului Snagov si are un teren aferent de peste 25.364 mp, estimat la 2,7 milioane lei in documentele contabile.  Tot aici, vila are indicata o valoare de 597.041 lei, la care se adauga investitii de 1,79 milioane lei.

Guvernul explica transferul vilei cu piscina la Munca: Va fi centru de formare profesionala

Executivul motiveaza decizia prin faptul ca imobilul va fi folosit ca centru de pregatire, orientare, formare profesionala pentru persoane cu dizabilitati, dar si pentru angajatii care lucreaza cu acestea .

Vilele RA-APPS de la Snagov au fost subiect de discutie intre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu, Ponta spunand ca fostul presedinte nu va primi dreptul de a se muta intr-un astfel de spatiu, iar Basescu precizand ca el nu a cerut o vila anume, ci un imobil adecvat, conform legii. 

RA-APPS detine mai multe vile la Snagov, cu terenuri in suprafata cuprinsa intre 12.271 si 37.958 metri patrati, vila atribuita Autoritatii pentru Persoanele cu Dizabilitati, fiind insa una dintre cele mai mari din aceasta locatie. 

"In urma solicitarii Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Guvernul a decis, prin Hotarare de Guvern, transferul unui imobil RAPPS din Snagov, catre Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati. Destinatia acestui imobil urmeaza a fi aceea de centru de pregatire, orientare, formarea profesionala, pentru persoanele cu dizabilitati si pentru personalul care lucreaza cu persoanele ce sufera de diverse dizabilitati. Solicitarea ministerului s-a bazat pe necesitatile care rezulta din infiintarea unui astfel de centru, respectiv, posibilitatea de a organiza in spatiul aferent: sala de conferinte; sala de seminarii; facilitati destinate asigurarii cazarii si servirii mesei; interconectarea la serviciile comunale (apa curenta, canalizare, electricitate) si de comunicatii (telefon, fax, internet)", se arata intr-un comunicat .