"Intentia noastra este sa gasim o solutie care sa fie acceptata si de sindicate si care sa fie fezabila pentru stat din punct de vedere bugetar si, sigur, din punct de vedere legal. Noi am avut o analiza a ceea ce am putea face pe o perioada de cativa ani de zile, am studiat si posiblitatea aceasta a ordonantei de urgenta pentru un an de zile, acolo unde ne putem angaja cu bugetul pe care putem sa ne angajam sa il punem la dispozitie in primul rand (...) pentru a corecta anumite disfunctionalitati care exista in sistemul de salarizare bugetar, acesta e principalul obiectiv, si vom continua discutiile", a declarat Ciolos, citat de Agerpres.

Guvernul a renuntat la ordonanta privind salarizarea in sistemul bugetar, pusa in dezbatere publica saptamana trecuta, in urma negocierilor dure pe care reprezentantii Executivului le-au avut cu sindicatele, la Ministerul Muncii.

Principala nemultumire a sindicalistilor a fost faptul ca noul act normativ nu rezolva discrepantele aparute de-a lungul anilor intre salariile bugetarilor, ba mai mult, in unele situatii s-ar fi inregistrat chiar si reduceri de salarii, dupa aplicarea ordonantei.