Sistemul, similar cu cele din capitalele europene, are ca scop reducerea infractiunilor. Mai avem insa pana o sa ajungem din urma Londra, de exemplu, unde sunt functionale 500.000 de camere.

In cazul in care pe strada se comite o ilegalitate, dispecerul anunta cel mai apropiat echipaj al politiei locale Bucuresti care se deplaseaza de urgenta la fata locului. Cum este cazul unor tineri, ametiti bine, care la doua noaptea, au fost deranjati se pare de un stalp. Au fost surprinsi cum se catara pe el si vor sa fure becul. Camera il urmareste si in scurt timp acolo a ajuns un echipaj care i-a sanctionat.

De departe insa, cei mai multi "ochi" sunt amplasati in Centrul Vechi al Capitalei, locul in care se afla cele mai multe baruri si terase pe metru patrat. Tocmai de aceea in aceasta zona sunt foarte multe camere de supraveghere. In acest moment sunt monitorizate de 3 camere: una se afla pe strada lipscani, alta pe s.. iar cea de a treia este una mobila atasata unui agent care patruleaza in aceasta zona.

De altfel, cu ajutorul acestor camere mobile au fost amendati cersetorii si vanzatorii fara autorizatie din autobuze, 79.000 lei intr-o singura luna. Numai in mai, 287 de cazuri au fost sesizate prin acest sistem de monitorizare, numai de politia locala.
In sectorul 2, autoritatile sustin ca infractiunile au scazut considerabil. Tocmai de aceea vor sa suplimenteze numarul camerelor pana la 500.

"Numarul infractiunilor s-a redus cu 50% in aceste zone cu camere", a declarat Aurel Dobrila, directorul general al politiei locale din sectorul 2. In sectorul 1 primarul a amplasat 10 camere pe bulevardele principale si 103 in zona scolilor. Sectorul 2 are insa cele mai multe camere: 185 pe strazi, la national arena si Piata Obor. In sectorul 3 sunt monitorizate 27 de scoli si 30 de intersectii, iar primaria sectorului 6 supravegheaza 63 de scoli, cu ajutorul a 126 de camere. La acestea se adauga si camerele Politiei Rutiere. In sectoarele 4 si 5, primariile nu au instalat camere de supraveghere.