In martie 2016, patronul Carpatica Asig Ilie Carabulea fusese condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la sase ani si sase luni de inchisoare in dosarul ASF, in timp ce fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara Dan Radu Rusanu a fost achitat, scrie News.ro.

Instanta a decis condamnarea lui Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL si SC Transcar SRL, societati prin intermediul carora detinea si controla indirect societatea de asigurari Carpatica Asig SA, pentru constituirea unui grup infractional in scopul protejarii intereselor societatii de asigurari.

Trimisi in judecata alaturi de el pentru constituirea grupului infractional, Marian Marzac, fost director general al SC Carpatica Asig SA, si Radu Mustatea, la data faptelor membru in Consiliul de Administratie al SC Carpatica Asig SA, au fost condamnati la 4 ani si sase luni si respectiv 3 ani si sase luni de inchisoare.

Dan Radu Rusanu, la data faptelor presedinte al ASF, trimis in judecata pentru ca si-a folosit influenta in folosul lui Carabulea, a fost achitat.

Celelalte persoane acuzate ca au aderat la grupul infractional au primit pedepse cu suspendare sau au fost achitate.

Procurorii DNA aratau, in rechizitoriul trimis instantei, ca in anul 2012, SC Carpatica Asig SA avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro. Incepand din mai 2013, Carabulea, Mustatea si Mirzac "au constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA", sustin procurorii. Gruparea respectiva ar fi fost sprijinita de Dan Radu Rusanu, precum si de alte persoane din conducerea ASF, potrivit procurorilor.